5 otázek pro trenéra "B" mužstva - Jiří Peřina



Datum konání:
21.6.2022
Datum ukončení:
30.6.2022
  1. Jak bys ohodnotil jarní část svého „B“ mužstva?

Před zahájením jarní části sezóny jsem prohlásil, že našim cílem je umístění do 3. místa v tabulce. Před posledním utkáním sezóny jsme na druhém místě a díky solidnímu náskoku 9 bodů na třetího už nás nikdo nemůže přeskočit. Navíc s obdrženými 35 brankami jsme nejlépe bránícím mužstvem v soutěži. Takže s umístěním spokojenost. Samozřejmě jsem pořád ještě neskousl totální „výbuch“ v domácím zápase proti Drahanovicím.

  1. Jak bys zhodnotil své působení u Béčka za celou sezónu?

Mužstvo jsem převzal v červenci 2021 necelý měsíc před zahájením podzimní části sezóny. Vzhledem k tomu, že jsem nikdy předtím netrénoval žádné mužstvo dospělých, měl jsem z toho trochu obavy. Výhodou bylo, že jsem znal mladé kluky, které jsem trénoval v mládežnických kategoriích. V předchozí otázce jsem hodnotil umístění mužstva. Našim hlavním cílem není umístění v tabulce, ale zapracovávat mladé hráče v dorosteneckém věku do základní sestavy a pracovat s nimi tak, aby se stali brzy posilami „A“ týmu. Účelem „B“ týmu je také umožnit hráčům, kteří se vrací na hřiště po dlouhodobém zranění nebo kterým se zrovna nedaří, aby se vrátili co nejdříve do optimální formy. To si myslím, že se nám docela dařilo.

  1. Jak se Ti pracuje s hráči? Co by mohli zlepšit nebo naopak v čem ubrat?

Jsem rád, že mužstvo je složené především z místních hráčů, kteří mají mezi sebou výbornou partu. Za mě je to základ budoucího úspěchu. Učím se pracovat s nestabilitou kádru, v jarní části se protočilo v našich sestavách celkem 30 hráčů. Kolikrát se dozvím až den před utkáním, které hráče budu mít k dispozici. Ale to už je holt úděl „Béčka“. Někteří hráči by mohli zlepšit tréninkovou morálku a také životosprávu před mistrovskými zápasy.

  1. Jaká je spolupráce s trenérem „A“ mužstva?

S trenérem „A“ mužstva se mi spolupracuje výborně. Vždycky si dokážeme vyhovět. Je to odborník na svém místě, hodně se od něho učím. Budu rád, když u „A“ týmu vydrží co nejdéle. Líbí se mi na něm, že je na hráče náročný, ale na druhou stranu je spravedlivý a je s ním legrace. Rád si počtu jeho pozápasové reporty a velmi si cením toho, že i v případě porážky se za hráče postaví a věří jim.

  1. Jsi spokojen s návštěvností tvého týmu na domácích a venkovních zápasech?

Za mě s návštěvností na domácích zápasech úplně spokojený nejsem. Abychom ji zvedli, musíme předvádět atraktivní líbivý fotbal. Cením si fanoušků, kteří při nás stojí i v období, kdy se nám nedaří. Naopak mi vadí neustálá kritika od některých fanoušků, kteří byli zvyklí na doby, kdy se v Příkazích hrála 1.A třída. Ty bych poprosil o trpělivost. Máme mladý kádr, který teprve sbírá zkušenosti. Co se týče venkovních zápasů, jsem rád, že nám pravidelně jezdili fandit kromě fanoušků i hráči „A“ týmu. Jsem rád, že týmy „A“ i „B“ jsou vzájemně propojené, pomáhají si a fungují jako jeden celek.


Návštěvnost stránek

041909