Zimní příprava očima trenéra A mužstva



Datum konání:
6.2.2022
Zimní příprava
Hráče čeká náročná zimní příprava. Na jaře chtějí Přikazy hrát útočný, nátlakový fotbal. Zimní přípravný kondiční blok jsme již začali již v listopadu a ukončili jsme tréninkové jednotky v půlce prosince. V pátek 14.1.2022  začalo fotbalistům Příkaz nejméně oblíbené období, a to zimní příprava. Je třeba tým připravit po kondiční stránce, aby jsme byli schopní na jaře hrát aktivní a náročný fotbal, kterým budou nepříjemní pro soupeře.
Zaměříme se na komplexní zlepšení fyzické kondice, veškerý tréninkový program bude v areálu stadiónu a to využíváním umělky, kde máme dostatečný servis. V přípravném období absolvujeme soustředění v Jeseníkách. Čekají nás těžké terény, kvalitní hala, posilovna a úplný wellness program.
V přípravném období nás čekají 4 přátelská utkání. V tréninkových jednotkách v zimní přípravě bude vše probíhat na místní umělce, kde nastavíme program 70% nabírání kondice v práci s míčem, hráči se zcela vyhnou dlouhým běhům mimo areál. Snažíme se hráče oživit a vnést do tréninkového procesu prvky, které nám k tomu dopomůžou, tedy krátké úseky, reakční prvky a plyometrické cvičení.
Má vize je hrát aktivní nátlakový fotbal. Když jsem mužstvo přebral v půlce podzimu, nebylo to reálné. Šlo o to tým rychle oživit a zvládnout závěr podzimu. V utkáních jsme doplatili na slabou fyzickou kondici, kdy jsme na konci ztráceli dobře rozehrané utkání a inkasovali. Nicméně víme na čem pracovat, v druhé polovině zimní přípravy nás čekají herní taktické činnosti (zakládání hry, nácvik postupného útoku, přechodová fáze, přenášení hry, zlepšování herní činnosti jednotlivce, standardní situace, řešení zakončení, odebrání míče).
Hráči přistoupili k tréninkovým jednotkám s chuti a odhodláním zvládnout těžké fotbalové jaro o udrženi v soutěži. Všichni věříme, že to zvládneme.
Musím pochválit hráče za tréninkovou účast a nasazení, zvlášť mladé odchovance, které jsme již posunuli do prvního týmu a ukazuji se v dobrém světle, za mě budou určitě přínosem a budou atakovat základní sestavu. Utvořila se dobrá parta a atmosféra je pozitivní. Věřím, že jaro kluci zvládnou a budeme bavit diváky dobrou útočnou hrou.
Trenér Rücker Pavel

Návštěvnost stránek

041909