Rozhovor s trenérem "A" týmu - Pavel Rücker



Datum konání:
1.7.2022
Datum ukončení:
7.8.2022

1. Jak bys zhodnotil celou jarní část? S čím jsi byl a nebyl spokojen?

Hodnocení jarní část: 1) Přípravné období. Do přípravného zimního bloku, na jarní hlavní část, jsme se začali připravovat ihned po ukončení podzimní části, kde jsme šli do hrubé síly a práci s míčem v osobním individuálním programu. Celá zimní příprava, ač nepopulární, ale potřebná, mě mile překvapila, účast v tréninkovém procesu 19-20 lidí, v mrazu a sněhu polykali tréninkové dávky jak Messner před výstupem na Makču Pikču, který pronesl i větu „Umřít umí každý, umění je přežít.“, a s tímto krédem jsme makali ještě v daleko větší intenzitě! Práce je výborná, já sám jsem takto překvapen! Dynamické tréninkové prvky střída poté soustředění, mnozí tento režim zvládají poprvé! Je to pozitiva, kvalita kondiční složky, spousta legrácek a týmový duch funguje a cíl? ZÁCHRANA V SOUTĚŽI!!

2) Hlavní část. Ordinuji náročný pressujicí styl, plus účelnou kvalitní ofenzivu a spolehlivou defenzivu. Tým nepřestává pracovat, zvedá se individuální styl hry! Někdy nám vše nevycházelo dle představ, ale takový je už sport. Splněna mise (záchrana v soutěži). Dobrá parta, propojení A i B týmu. Postup v tabulce a záchrana nám vlévá ofenzivní krev, přichází uspokojení a pokles hráčů v tréninkové morálce. Burcuji tým o návrat k práci, vracíme se zpět s cílem dohrát jarní část se ctí až do konce. Propojili jsme záložní tým a trénovali jsme naplno až do posledního tréninku, byly povedené utkání za 3 body, byly i méně zdařilé, kde se stále objevují ty samé chyby, kvalita pokulhávala, hráči nedokázali zopakovat individuální výkony. Sráží nás zraněni, ale bojujeme až do konce, automatismy se projevuji, i taktická stránka se dostala hráčům pod kůži, takže resume?Tabulka=spokojenost. Hra=stoupající úroveň. Produktivita=vysoká. Kolektiv u A i B týmu fungující, zdravý, všichni táhli za jeden provaz. Takže závěrem? Maximální spokojenost a cíl splněn!

2. Tvé trenérské plány na další sezónu?

Tak jak to ve sportu bývá, hráči přestupuji do jiných klubu, tak i trenéři dostávají přestupní laso. Ve hře je výzva zpět do vyššího patra fotbalu, návrat ke každodennímu tréninku, hráči pod smlouvami, jen namátkou, nabídky přišly a byly na stole, něco z kraje, Polsko 3.liga, česká MSFL a divizní týmy, Slovensko 3.liga Svidník, atd., uvažuji v klidu, dávám si pro a proti. Zda zůstanu u Vás v týmu v Přikazích? ANO, jdu do toho s Vámi dál bojovat! Nabídky, bez mučení, byly atraktivní, i další podmínky by mi byly splněny, ale neodchazím od rozdělané práce!! JSEM TU RÁD, to rozhodlo.

3. Jak se ti spolupracuje s trenérem Béčka?

Práce a spolupráce s trenérem "B'“ týmu, Jirkou, se budovala už na podzim a během zimní připravy. Nastínil jsem Jirkovi své představy,svůj pohled na fotbal, na organizaci hry, pohled na stávající hráče napříč "A"-"B"týmy. Můj pohled na kvalitu a charakteristické vlastnosti hráčů. Za tu dobu naší spolupráce jsme začali vidět věci v týmu stejnou optikou, našli jsme společný konsenzus. Nastala úzká spolupráce, vždy věcná komunikace ,ujasnění priorit po fotbalové a týmové lajně. Vše musí co? Jak by řekl sir Ferguson „And Everything Fell into place“ Vždy se můžu na Jirku ve všem spolehnout a to je pro mě priorita. Tohle je budoucí trenér "A"týmu. Děkuji Tréňo za práci a pozitivní energii.

4. Jak se Ti líbí v Příkazích?

Vesnička středisková se mi libí, oblíbil jsem si hanáckou obec. Jjen malá poznámka, bez urážky, kostky nemám rád.

5. Co by jsi vzkázal příkazským fanouškům?

Fanouškům bych rád vzkázal: „Velké díky za sebe i za mé hráče, podporujete nás vždy, doma i venku. Máte plné právo na kritiku, ale jsme stále v období přerodu celého týmu, prosím o trpělivost s mladými hráči, nebude to vždy stoprocentní, ale všichni bojují za Vás, za tým, za obec.“ Děkuji všem fanouškům za podporu!!

6. V jaké nejvyšší třídě jsi kdy trénoval?Jakého největšího úspěchu jsi dosáhl a s jakým týmem to bylo?

Má trenérská cesta, má praxe, bez jakékoliv vychloubání či povyšování, vždy trénuji s respektem a s pokorou. 1)Moravskoslezská liga žáku, 2) 1.celostátní dorostenecká liga Opava U18, U19. Banik Ostrava U17, U 18. Chicago Fire -junior univerzity Regular season. Off Season. Chicago ABA Sparta ve státě Illinois "muži". Kuvajt 6 měsíců EL Sahel. 3 měsíční stáž ve Francii v Ligue 1.Lille. Polsko-Hutník Krakov 18.měsíců Head Coach. Polsko - Odra Wisla 8měsiců. Indiani Havířov divize muži Head Coach 4.roky. Zároveň při práci v Havířově trenér můžů v Baníku Albrechtice. Mezinárodní turnaje: Francie, Rakousko, Holandsko, Maďarsko, Dánsko, Itálie, Anglie. Úspěchy za 28let trénování, úspěch, že jsem vychoval dost fotbalistů, co hrají ligu a v zahraničí, a poděkovali mi. Ano, nějaké poháry v Polsku. Vítězszví v Itálii v Parmě U19, atd. Nějak vše bych to nepřeceňoval. Nezapomínám na úspěch v Příkazech 7.místo!!!!!

Tréňa


Návštěvnost stránek

041852